Toen ik jong was, wist ik nog helemaal niet wat ik later wilde worden. Pas na het voltooien van het VWO kwam ik er bij het werken met gehandicapten en tijdens reizen achter dat ik graag iets met m’n handen wilde doen. Langzamerhand werd me duidelijk dat meubelmaken me een mooi vak leek.

In 1984 ben ik van de meubelmakersvakschool (die toen nog heel mooi “vakschool voor meubelmakers, behangers en stoffeerders” heette) gekomen en sindsdien ben ik gevestigd als meubelmaker. En het is inderdaad een mooi vak! Het leukst vind ik de afwisseling. Iedere klant is anders en heeft andere wensen. Daardoor is elk werkstuk, of het nu een sieradenkistje of een keuken is, uniek. Tot die afwisseling behoort ook dat ik elk aspect van het vak zelf in de hand heb.

Vanaf het eerste gesprek, waarbij een uitwisseling van ideeën plaatsvindt, tot en met het afleveren van het resultaat ben ik bij het product betrokken. “Van tekening tot rekening” noem ik dat wel eens. In het begin kon ik maar moeilijk afscheid nemen van iets waar ik een paar weken aan gewerkt had. Dat heeft plaats gemaakt voor meer routine en een meer professionele benadering van het werk. Maar wat is gebleven is de aandacht voor detail, de persoonlijke band met de klant en het plezier in het werken met mooie materialen.

© 2020 Sidney Haijtema | Site by Nile-graficare.nl